Park Hotel sijaitsee Puolalanmäen kupeessa, kauniin puiston laidassa. Viehättävän jugendtalon rakennutti yksityishuvilakseen englantilaissyntyinen, Crichtonin telakanjohtaja John Edward Eager. Piha-alueelle rakennettiin myös perheen ratsastusharrastuksen vuoksi talli kahdelle ratsuhevoselle. Alkuperäiset, arkkitehti Alex Nyströmin rakennuspiirustukset vuodelta 1902, ovat nähtävillä hotellin aulassa. Tuohon aikaan Puolalanpuiston läheisyydessä oli vain matalia puurakennuksia ja tämä ensimmäinen kivirakennus erottui selvästi ympäristöstään ja näkyi jopa Rautatieasemalle asti. Kaksi vuotta myöhemmin samalle mäelle valmistui Turun Taidemuseon rakennus.

Tämä kaunis patriisihuvila oli yksityisomistuksessa ja asuinkäytössä vuoteen 1956 asti. Silloin talon osti Turun Marttayhdistys ja perusti tiloihin maineikkaan talouskoulun, joka toimi talossa vuoteen 1982. Samana vuonna talo vaihtoi jälleen omistajaa ja muuntautuminen hotelliksi alkoi. Mittavan muutostyön jälkeen, vuonna 1984 Park Hotel aloitti toimintansa ja voi hyvällä syyllä sanoa, että toukasta oli kuoriutunut perhonen. Vain talon ulkokuori ja pihamiljöö säilyivät ennallaan. Tosin osan takapihan vehreydestä ovat valloittaneet autopaikat, joita Park Hotelissa löytyy saman verran kuin huoneita. Pihan tallirakennus muutettiin saunaksi, jonka makoisiin löylyihin kaikki ovat ihastuneet. Yläkerran oleskelutilassa voi rentoutua saunan jälkeen ja siellä onnistuvat myös pienimuotoiset kokoukset tarjoilun kera.

Suurin yksittäinen muutos oli hissin rakentaminen tähän nelikerroksiseen taloon. Kaikki hotellin 20 huonetta ovat erilaisia ja yksilöllisesti sisustettuja.

Park Hotel vuosien saatossa monessa mukana

Park Hotel on lyhyen hotellihistoriansa aikana ollut jo monessa mukana. Hotellissa on kuvattu elokuvia ja se on ollut monien muoti- ja mainoskuvauksien kulissina kauniiden yksityiskohtiensa takia.

Talon nykyiset omistajat Eva ja Zbigniew Dziedzic yhdessä poikansa Saul Paavolan kanssa alkoivat pyörittää Park Hotellin liiketoimintaa vuonna 1988. Hotelli oli jo saanut oman imagonsa ja samalla tyylillä jatketaan edelleen toimintaa. Kaikissa välttämättömissä ”kosmeettisissa” muutoksissa yritetään korostaa hotellin persoonallisuutta ja lisätä pienen perhehotellin kodikasta ilmapiiriä. Asiakkaiden palautteen perusteella olemme oikealla linjalla ja monet luonnehtivat Park Hotellia ”kodiksi poissa kotoa”. Rauhallinen sijainti aivan keskustassa ja kuitenkin liikenteen melun kantamattomissa antavat hotellille lisäarvona esimerkiksi kesällä mahdollisuuden nukkua ikkuna avoinna ja kuulla lintujen laulua! Luonto on meitä lähellä, harvan kaupunkihotellin pihapiirissä asustaa siiliperhe!